2011. július 11., hétfő

Piknik Apám kakasával




A Millenáris nyáron irodalmi programsorozatot kínál Millenáris piknik címmel, amiről kötelességünk éreztük írni, nem csak az elnevezés, hanem a szimpatikus rendezvények miatt is. Ezúttal elsősorban Lackfi János költő miatt, akinek költészete és személyisége annyi kedves játékossággal és szellemességgel van tele, hogy gyerekek és felnőttek egyaránt hetekre feltöltődhetnek vele. Százszázalék.

A magyar kortárs költészet terén igen nagy hátrányt kell behoznom. Bevallom, hogy a középiskolában kötelezőnek szabott versek, főleg, mivel mind jó régiek voltak, nem igen hozták meg a kedvemet a költészet világának mélyebb felfedezésére. Szóval az azóta eltelt évek során tetemes hátrányra tettem szert. Ezen az sem szépít, hogy legalább belelapoztam egy-két olyan műbe, melyek egyediségüknél fogva felkeltették az érdeklődésemet, mint például Térey ‘Paulus’-a.

Viszont az utóbbi időben meglepve és örömmel olvastam több olyan magyar költő munkáit, akik a komolyabb hangvétel mellett nyitottak a játékos, szellemes költészetre, és a gyerekeket is megszólítják. Varró Danin vagy Szabó T. Annán kívül például ide tartozik Lackfi János, aki amellett, hogy elismert irodalmár, tanár, remekül bánik a gyerekekkel. És jó hírünk van: nemsokára fellép a Millenárison!



Tehát, ajánljuk, hogy piknikezz a Millenáris programsorozatának keretében ezúttal Lackfi Jánossal és társaival július 14-én, csütörtökön, délután 17 órától. Információ itt, belépés díjtalan.






További Millenáris piknik programok a nyár folyamán
Lackfi János honlapja


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rusztikus almatorta

Ezt a tortát kis unokatesóm, Ambrus keresztelőjére vittem, ahol az ünnepség után beültünk egy kellemes kis helyre a Városmajorban. Az volt ...