2012. május 16., szerda

Kamermayer Piknik - zöld gyepen a belvárosban

Idén is lesz Kamermayer Piknik a belvárosban, ami röviden:

Egész napos boldogság fűvel és tangóval fűszerezve.

A helyszín az V. kerületi Kamermayer tér, tudjátok, ahol a Gerlóczy Kávézó és T. Nagy Tamás sajtboltja is van – és amúgy még egy átlagos hétköznapon is annyira annyira barátságos kis része a városnak, hogy ha ehhez még hozzávesszük, hogy aktuálisan autók kitiltva, gyepszőnyeg lehelyezve, piac felállítva, tangóharmonika megszólaltatva, grill felfűtve… akkor ennél jobb szombati program nem lehetséges.



Idén ötödik alkalommal rendezi meg a Kamermayer Egyesület a hajdani polgármesterről elnevezett, egész teret betöltő Kamermayer pikniket.
A piknik május 19-edikén kora reggeltől késő estig tart majd, színes, vásári forgatagot hozva a belváros e nem eléggé kihasznált, csodálatos kis terére, ahonnan ezen a napon száműzzük az autókat. A program célja a belvárosban és környékén élők és itt dolgozók közösséggé kovácsolása, a zenék, ízek, tánc közös élvezete által, és annak bemutatása, hogy egy teret milyen jó dolgokra is lehet használni. Például lehet piacozni, tangózni, füvet növeszteni, leheveredni, boldognak lenni.”

A programok közül szerintem kiemelkedő, hogy a híres budaörsi halpiac egy kis darabja költözik a térre erre a napra, ahonnan a friss rák, kagyló, tintahal egy része rögtön a grillrácson landol. Az évente egy napra nyitvatartó piacon lesz még sajt, sok eper, friss virág.

Emellett pedig gyerekprogramok, vegyes vásár, tangóharmonika-szó Ökrös Karcsitól (Budapest Bár), jóslás, tangó a téren, zongora-játék.

A részletekért látogassatok el ide: http://www.kamermayer.hu/ vagy ide,  de leginkább a helyszínre!

A program ingyenes, és akkorra már az idő is jó lesz! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rusztikus almatorta

Ezt a tortát kis unokatesóm, Ambrus keresztelőjére vittem, ahol az ünnepség után beültünk egy kellemes kis helyre a Városmajorban. Az volt ...