2011. november 3., csütörtök

Teríts meg az avaron!

D-vitamin-bevitel, jólevegő-tankolás, őszi zöldség-felhasználás.
A hétvégére meleg és napsütés ígérkezik - november ide vagy oda. A föld már fagyos, de az erdő pompás - a (tavasz és nyár után) legjobb alkalom a piknikezésre :) ! A legfontosabb kellékek most: vízhatlan aljú piknik-takaró, termosz forró italokkal töltve (felnőtteknek forraltbor, puncs, grog; gyerekeknek mézes gyümölcstea, fűszerekkel, narancshéjjal ízesített, összeforralt alma vagy szőlőlé), idény-elemózsia,  meleg ruha, sapka-sál-kesztyű.
Használjátok ki a jó időt, és menjetek, kiránduljatok egyet az erdőben. Pl. a Normafa ilyenkor különösen gyönyörű őszi színeivel. Még kisgyerekkel is bejárható túraútvonalakat és kalandokat kínál: dombról-gurulásra hívogató lankák, színes falevelekben hempergőzés a Harang-völgyben, piknik az Anna réten.

Autóval mondjuk csak a buszvégállomásnál lévő parkolóig menjetek
A meleg takaró kötelező
Forró ital a termoszba és a kézbe
Úti-grill , gesztenye-sütéshez
Őszi vitamin saláta almával és zellerrel
(hozzávalók még:  keménytojás apróra vágva, az öntethez: majonéz, citromlé, tárkony, friss torma, só)
Harapnivaló: sajtok és még-alma
Játék, friss levegő, jó étvágy

Vidám őszi piknikezést kíván a Gyeptégla!


fotók innen


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rusztikus almatorta

Ezt a tortát kis unokatesóm, Ambrus keresztelőjére vittem, ahol az ünnepség után beültünk egy kellemes kis helyre a Városmajorban. Az volt ...